Így találhatja meg a legegyszerűbben az Önnek megfelelő fürdőszoba csempéket és járólapokat

A TITÁN-BETON építőanyag kereskedésében elképesztő fürdőszoba választékból válogathat. De hogyan érdemes elkerülni a bőség zavarát, és miket érdemes tudni vásárlás előtt?
A következő cikkben ezekre a kérdésekre adunk választ!

Mit érdemes tudni a fürdőszoba csempékről?
A csempék és a járólapok a fürdőszoba belső kialakításának az egyik legfontosabb része. A tudatos vásárláshoz több dologgal is tisztában kell lenni, mint például:

 1. Milyen színű fürdőszobát szeretne?
 2. Milyen elérhető szabványméretek vannak?
 3. A padlólapokat milyen alakzatban érdemes lerakni?
 4. Pontosan mennyi csempére van szüksége?

1. Fürdőszoba csempe és járólap színösszeállítások
Mielőtt elmerülne a további részletekbe, érdemes a legegyszerűbbel kezdeni: milyen színvilágot szeretne látni a fürdőszobájában?

 • Fehér csempe/járólap: továbbra is az egyik legnépszerűbb választás. Optikailag tágasabbá teszi a tereket, és világosabb, tisztább megjelenést biztosít a helyiségnek.
  Remekül kombinálható más színekkel, gyönyörű kontrasztokat lehet kialakítani.
 • Kék és zöld csempe/járólap: a víz színei nem véletlenül számítanak szintén népszerű választásnak, mivel remekül visszaidézik a tavak, folyók, és tengerek hangulatát.
 • Barna, kávé, és krémszínű csempe/járólap: inkább az utóbbi időkben lettek népszerűbbek a föld színei, de a modern fürdőszobákban igazán jól tudnak mutatni.
  Természetesen csak a saját fantáziája szabhat határt annak, hogy milyen színvilágot szeretne kialakítani: ne riadjon vissza a lilától vagy a narancssárgától sem, ha ilyen fürdőszobát szeretne!
  Emellett pedig különböző mozaik és dekor elemeket is kiválaszthat, hogy még érdekesebbé tegye a fürdőszoba belső kialakítását.

2. Fürdőszoba csempe és járólap méretek
Egyre nagyobb méreteket dobnak piacra a gyártók: már szinte sem lehet találni 15×15-ös csempéket.
Természetesen gyártónként eltérő méretek érhetőek el, de a leggyakoribb sztenderd méretek a 20×25-ös és a 25×40-es darabok. Itt természetesen figyelembe kell venni azt is, hogy mekkora helyiséget szeretnénk csempézni.

3. A csempék és járólapok lerakása
A legkedveltebb lerakási alakzatok a következők:

 • Hálós: amikor a padlólapok a falakhoz képest párhuzamosan vannak lerakva. Leginkább egy négyzethálós füzetre emlékeztet a végeredmény.
 • Diagonális: amikor a padlólapok a falakhoz képest 45 fokkal elfordítva vannak elhelyezve.
  Optikailag nagyobbnak tűnnek vele a terek.
 • Szőnyegmintás: látványos és egyedi kombinációja az előző kettőnek, ahol a fürdőszoba szélén hálós mintázat, a közepén pedig diagonális mintázat szerint rakjuk le a padlólapokat vagy csempéket.

4. Mennyi fürdőszoba csempére/járólapra lesz szüksége?
Ehhez ki kell számolnia, hogy kb. hány m 2 -ny felületet szeretne beborítania az Ön által kiválasztott csempével és járólappal. Nehéz ezt pontosan kicentizni: a vágási veszteségek miatt mindig egy picit több mennyiséggel kell számolnod, ezért érdemes tartalékokkal is számolni. Hálós mintázatnál általában 10%, diagonálisnál pedig 15%-kal több csempével érdemes számolni.
Ugyanakkor mivel kisebb felületeknél több a vágási veszteség, ezért ilyen esetben akár extra 20-30%-kal is számolhat. Már csak azért is érdemes tartalékolni, hogy ha később bármi miatt egyszerűbben szeretné pótolni a hiányzó darabokat.

Nézzen szét bátran a TITÁN-BETON építőanyag kereskedésében található fürdőszoba csempe és járólapok között: elképesztő választékunknak köszönhetően könnyen kialakíthatja álmai fürdőszobáját!